Infrarood deken

 

Hoe werkt het?

Infrarood licht dringt diep door in de huid en spieren. Waardoor de lichaamstemperatuur stijgten ook de hartslag en de bloedcirculatie. Door de temperatuurstijging gaan de bloedvaten uitzetten en gaat de huid transpireren. Dit stimuleert de stofwisseling en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Er zijn verschillende manieren om je lichaamstemperatuur te verhogen:

-Sporten

-hardlopen

-fietsen

-Een warm, heet bad of een hete sauna

-Het gebruik van een infrarood deken / mat of een infrarode sauna.

Het aantal witte bloedcellen neemt op die manier toe en daardoor versterk je jouw immuumsysteem. Door deze versnelde afvoer van afvalstoffen heb je minder opgehoopte zuren en dus ook minder spierpijn. Naast het versneld afvoeren van afvalstoffen worden ook voedings- en bouwstoffen sneller aangevoerd.

Je lichaam herstelt daardoor ook sneller van een grote inspanning of een aandoening. Daarnaast zorgt de versnelde stofwisseling ervoor dat spieren beter doorbloed zijn en dit maakt ze weer langer en soepeler. Je immuumsysteem, de afweer tegen virussen en bacteriën wordt opgebouwd. Werking en voordelen In een traditionele sauna transpireer je water en natrium. In een infrarood deken is het mogelijk om zware metalen als lood en zink en andere afvalstoffen kwijt te raken. Door de werking van de carbon wires (die het infrarood uitzenden) ontstaat in de infrarood sauna een intense warmte die a.h.w. uit het lichaam komt.

De infrarode deken heeft dezelfde effecten als de infrarood sauna. Het grote voordeel van de infrarood deken is de doeltreffende ontgifting van het lichaam. Naast water bevat het zweet ook cholesterol, vet en allerlei gifstoffen. Personen die ondermeer lijden aan reuma, fibromyalgie, de ziekte van Bechterew, huidaandoeningen als psoriasis, artrose,... ervaren pijnverlichting na het gebruik van onze infrarooddeken. Heb je ervaring met het dekentje dan vind ik het leuk dat je jouw getuigenis deelt. Zo kan je anderen helpen aan hun gezondheid!