Laser Lipolyse

 

WAT IS LASER LIPOLYSE?

Lipolyse is een verzamelnaam voor het oplossen van vetweefsel. Met laser lipolyse wordt bedoeld dat het onderhuidse vet met een laserstraal wordt verhit zodat de vetcellen smelten. Het gevolg is dat het onderhuidse vet dunner wordt. De behandeling is dan ook geschikt voor het verminderen van ongewenste vetophopingen.

HOE WERKT LASER LIPOLYSE?

Via een prikgaatje in de huid kan met een canule een dun glasvezel kabeltje, zo dun als een nylon draad, toegang krijgen tot het vet onder de huid. Zie het als een balpen; de canule is als het ware het plastic omhulsel en het glasvezel kabeltje is als het dunne inkt patroon.

Dit glasvezel kabeltje geleidt de laserstraal heel precies naar de gewenste plek om de vetcellen aan te pakken. Het is de hitte die hierbij vrijkomt, die de vetcellen zal doen smelten. Deze vetcellen zullen vervolgens door het lichaam opgeruimd worden. Tegelijkertijd heeft de hitte van de lipolyse laser invloed op de huid.

Door de warmte zullen de bindweefsel cellen worden geactiveerd, die vervolgens collageen vezels zullen maken. Hierdoor zal de huid in een aantal weken tot maanden verstrakken en verstevigen.

Het probleem:

Onderhuidse vetophopingen in het gebied van de kaaklijn, onderkin, hals, armen, buik, heupen, bovenbenen.

De behandeling:

Het vet wordt in het gebied van aandacht met een laserstraal, via een dun glasvezel kabeltje onder de huid verhit zodat de vetcellen smelten.

Het resultaat:

Het onderhuidse vet wordt dunner en de huid wordt strakker doordat de warmte van de laser de collageenaanmaak stimuleert.